GLI – Gecombineerde Leefstijl Interventie

GLI staat voor ‘Gecombineerde Leefstijl Interventie’

Wat zoveel wil zeggen als een training- en begeleidingsprogramma om mensen te helpen naar een gezonder gedrag en leefstijl.

In het 2 jaren omvattende programma ligt de nadruk op verandering én behoud van gedrag op het gebied van bewegen en gezond eten. Maar ook stress; ontspanning; rust; slapen; roken en alcohol komen aan bod.

Voor wie?

  • Voor mensen met een BMI van 25-30 met verhoogd risico op, of aanwezigheid van Diabetes type II en/of hart en vaatziekten, slaapapneu of artrose.
  • Voor mensen met een BMI van 30-40 die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen.

Voorwaarden

  • Er is een verwijzing voor GLI (Verwijzing veelal door huisarts of POH).
  • U bent gemotiveerd bent om 2 jaar deel te nemen aan het programma.
  • U beheerst de Nederlandse taal goed.

Als u binnen de doelgroep valt en voldoet aan de voorwaarden wordt het programma vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering. Het eigen risico wordt daarbij niet aangesproken.

De praktijk voor Fysiotherapie Slagharen heeft gekozen voor het begeleidingsprogramma van SLIMMER vanwege de goede begeleiding en ondersteuning én omdat dit ten tijde van het aangaan van de licentie het enige programma was met bewezen effectiviteit.

Gedragsverandering en gedragsbehoud

Het bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl staat centraal in het SLIMMER programma. Hiervoor worden verschillende methoden en technieken ingezet. De uitvoering is in handen van zorgverleners (huisartsenpraktijk, leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut/oefentherapeut) en lokale beweegprofessionals.

In het 1e jaar ligt het accent op verandering naar een gezonder leefpatroon.
In het 2e jaar is de begeleiding meer gericht op behoud van gezond gedrag.

Programma onderdelen

  • Intake gesprek
  • Aansluitend aan de intake zijn er in het eerste half jaar 4-5 sessies met de diëtist (individueel en in de groep) en zijn er binnen het programma wekelijkse groeps- beweegtrainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut.
  • Rond de helft van het 1e jaar wordt in samenspraak met de deelnemer (en met hulp van bijvoorbeeld een buurtsportcoach) bekeken wat de beste manier is voor eenieder individueel om goed te blijven bewegen.
  • Na het eerste half jaar zijn er tweemaandelijks coaching gesprekken (individueel en in de groep).
  • Er wordt afgesloten met een individueel eindgesprek.

Let op: Het programma voorziet dus niet 2 jaar lang in wekelijkse trainingen. Vervolg van training in sportclub of sportschool is voor eigen rekening.

Nadere informatie geven we graag, kom langs, bel of mail. Denkt u in aanmerking te komen voor het GLI-programma neem daarover dan contact op met uw huisarts.

Klik hier voor meer informatie over beweegrichtlijnen.

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.