Eigen risico

Eigen risico bij fysiotherapie

  • Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, als er geen aanvullende verzekering is, betaalt u als patiënt deze behandelingen zelf.
  • 30% van de behandelingen in onze praktijk worden vergoed vanuit het basispakket. Bij de vergoeding van deze behandelingen kan er sprake zijn van ‘eigen risico’.
  • U betaalt een eigen risico als u 18 jaar of ouder bent en gebruikmaakt van zorg uit het basispakket. Het standaard eigen risico bedraagt jaarlijks €385,- . Bij vergoeding uit het basispakket betaalt u zelf de eerste € 385,-, pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten.
  • Vergoeding voor fysiotherapie vanuit het basispakket vindt plaats vanaf de 21e behandeling voor aandoeningen op de chronische lijst. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering of betaalt u (deels) zelf als in de aanvullende verzekering onvoldoende zittingen gedekt zijn. Als op het moment van de 21e behandeling het eigen risico ‘al is opgemaakt’ aan eerder gedeclareerde zorg is er geen eigen risico meer over om te betalen voor fysiotherapie vanuit het basispakket.

Er zijn uitzonderingen:

-Voor fysiotherapie bij artrose geldt een vergoeding uit het basispakket van 12x per jaar (Dan dus niet de 1e 20x zelf of uit de aanvullende verzekering, maar wel eigen risico voor zover deze niet ‘al is opgemaakt’)

-Voor fysiotherapie bij COPD geldt geen eigen risico.

Het is best een ingewikkeld verhaal, als het u niet duidelijk is vraag het ons. We helpen u graag en geheel vrijblijvend!

 

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.