FysioFit

FysioFit Slagharen – Een grote groep, niet alleen ex-fysiotherapiepatiënten, heeft ontdekt hoe leuk en gezond het is om wekelijks te FysioFitten.

Veel van de huidige deelnemers komen gewoon lekker sporten in een plezierige trainingsruimte en vinden het mooi meegenomen dat ze ’trainend klachten voorkomen’ en ‘verantwoord bewegen onder deskundige begeleiding’. En dan ook nog eens comfortabel dichtbij en gezellig…

Een uur FysioFit is een uur lekker in beweging. In kleine groepen van maximaal 11 personen. Er wordt gestart met circuittraining met diverse trainingsapparaten (o.a. loopband, fiets, roeier) en materialen (halters, wandrek, steps, wiebeltol). Ieder pikt eruit wat in zijn of haar schema past en belangrijk is voor de gestelde doelen. Een fysiotherapeut is aanwezig om te adviseren, corrigeren en controleren. In de laatste tien minuten van het trainingsuur worden vaak gezamenlijk grondoefeningen gedaan voor wie dat wil. Oefeningen gericht op kracht, lenigheid en coördinatie voor verschillende onderdelen van het bewegingsapparaat. Per keer worden andere accenten gelegd.

Deelname aan FysioFittraining wordt altijd voorafgegaan door een intake. In de intake wordt het lichamelijke belastbaarheidniveau geïnventariseerd aan de hand van een vragenlijst, een conditietest en een aantal metingen (bloeddruk, lichaamsvetpercentage e.d.). De trainingswensen en doelstellingen worden doorgenomen, waarna een introductie in de oefenzaal volgt en een trainingsvoorstel wordt doorgenomen.

De FysioFittrainingen vallen buiten de reguliere fysiotherapie en moeten gezien worden als door een fysiotherapeut begeleide sport. Het wordt niet door ziektekostenverzekeraars vergoed. Voor trainingen of reactivering van speciale patiëntengroepen mét verwijzing zijn er in onze praktijk andere mogelijkheden binnen de ‘normale’ fysiotherapie (bijvoorbeeld COPD-training of het diabetes- of obesitasprogramma).

Stap eens binnen om te informeren naar de mogelijkheden, of om  een brochure te halen.

Vrije training

FysioFitters die meer willen trainen dan één uurtje per week in de groep kunnen in overleg een tweede keer trainen: de ‘vrije training’. Op momenten waarin de oefenzaal minder intensief voor fysiotherapie wordt gebruikt, op vaste tijdstippen, zónder begeleiding. Omdat het fysiotherapeutisch gebruik van de oefenzaal ongehinderd moet kunnen doorgaan kunnen maximaal 5 mensen tegelijk ‘vrij trainen’.

Contributie FysioFit Slagharen

Download hier onze actuele tarievenlijst.

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.