Revalidatie na Corona / COVID-19

Fysiotherapie Slagharen biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen. Het coronavirus kan een grote impact hebben op conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat jij jouw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op jouw mogelijkheden en doelen.

Klachten i.v.m. IC opname

Klachten die kunnen ontstaan na  een Intensive Care opname:

  • Verminderde longfunctie
  • Verminderde spierkracht door langdurig niet bewegen
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheidSpecialisatie Corona
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen
  • Ondervoeding
  • Problemen met het geheugen, concentratie, omgaan met prikkels
  • Depressie en/of angstgevoelens
  • Posttraumatische stresssyndroom (PTSS)

Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer terug op te pakken.
Ook als jij niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat jij klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor jij bijvoorbeeld moeite hebt om het werk en jouw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij jouw herstel.

Revalideren na corona

Na verwijzing van een specialist of huisarts maken we een afspraak. Aan de hand van een intake stellen we een op maat gemaakt behandelprogramma samen. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kan dit vervolgd worden met een trainingsprogramma in onze praktijk.

Een speciaal fysiotherapeutisch revalidatie programma, waarbij je met de long-fysiotherapeut je conditie en spierkracht traint. Dit levert winst op het gebied van verminderen van kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van dagelijkse activiteiten.

Het aanleren van goede ademhalingstechnieken is ook belangrijk bij de door Corona ontstane longklachten. Deze ademhalingsoefeningen, die gericht zijn op ademhalingstechniek,  ontspanning en om het slijm uit de longen op te hoesten, kunnen de kortademigheid verminderen.

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.