Rugscholing

U wilt het patroon van regelmatig terugkerende onderrugklachten doorbreken? U heeft geen klachten maar wel werkzaamheden, sport of andere bezigheden waarbij uw rug het behoorlijk voor de kiezen krijgt? Uw fysiotherapeut kan u helpen bij het voorkomen en verhelpen van rugklachten. Na een uitgebreide intake, met inventarisatie van de uitgangssituatie onder andere door middel van scorelijsten, volgt een houding-bewegingsonderzoek. De bevindingen worden samen met u besproken en aan de hand daarvan wordt een plan van aanpak met u doorgenomen. Onderdelen van de training:

  • oefenprogramma op maat, gericht op optimalisering van de rompstabiliteit, mobiliteit, houding en eventuele sport- of beroepsspecifieke krachttraining.
  • Voorlichting over belasting- belastbaarheid in het algemeen en specifiek met betrekking tot de rug.
  • Voorlichting over rugbelastende houdingen en werkzaamheden, onder andere aan de hand van beeldmateriaal.
  • Rugsparende adviezen.
  • Training van (beroepsspecifieke) rugsparende principes in de oefenzaal.
  • Huiswerk oefeningen voor het optimaal ‘inslijpen’ van rugsparende tilmethoden en training van rompstabiliteit, mobiliteit en kracht.

Een totale rugscholing omvat maximaal 18 sessies van een half uur. De duur van de scholing Ă©n het resultaat ervan zijn afhankelijk van het uitgangspunt: de klachten, het bewegingsgevoel, de werkbelasting en dergelijke. En daarnaast, heel belangrijk: de inzet.

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.