Revalidatie na operatie

  • Peesknobbeltje op de pink verwijderd
  • Sterk verzwakte conditie na een buikoperatie
  • Herstelde kruisband in een knie
  • ‘Nieuwe heup’, ‘nieuwe knie’, rugoperatie…

Chirurgisch kan er veel, maar met een operatie alleen bent u er vaak nog niet. Of het nou gaat om een operatie aan het bewegingsapparaat of anderszins. Het geopereerde gebied moet rust hebben om te genezen, maar vaak is het wel belangrijk om al te oefenen om de beweeglijkheid of de kracht zo goed mogelijk te houden. Soms moeten er krukken of andere hulpmiddelen worden gebruikt. En meestal is er een fase waarin weer gewerkt moet worden aan kracht en conditie, soms met het weer goed aanleren van bewegingen of herwinnen van beweeglijkheid in gewrichten. Afhankelijk van hoe u er aan toe was vóór de operatie en waaraan u geholpen bent kan dat een intensieve revalidatie betekenen.

Of het nou alleen maar om een paar tips gaat, of om een stevige maandenlange training, uw fysiotherapeut is de aangewezen partner in het begeleiden van herstel na operatie. Met zijn kennis en zijn ervaring helpt hij u weer te komen naar optimaal functioneren, veilig, snel, goed.

In de loop der jaren zijn in onze praktijk honderden patiënten na operatie kundig begeleid en is er een schat aan ervaring en expertise opgedaan. Onze ruime en compleet ingerichte oefenzaal biedt ons alle mogelijkheden. Wij behandelen volgens geldende protocollen, koppelen terug met de verwijzend arts / specialist bij eventuele onduidelijkheden en rapporteren over de vorderingen.

Zie ook ‘OrthoXpert

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.